Spännande nyheter under höst

Välkomna till en ny termin med Dyslektikerna!

Mycket spännande nyheter kommer nu under hösten.

 

Det börjar med att Uppsala Universitet äntligen bestämt sig för att köpa in talsyntesen TorTalk till universitets studenter och anställda för gratis användning. För att lära sig programmet och kunna få ut så mycket som möjligt av det kommer det att hållas två workshops vid Uppsala universitet om programmet.

Tillfällena är: 24 augusti klockan 13-15 på Engelska parken, datasal 9-1070.

21 september klockan 13-15 på ITC, datasal 2510

Det är 35 platser på varje workshop och det är först till kvarn om platserna. Anmälan görs till Samordnare för studenter med funktionsnedsättning Guri Blomqvist på mejlen guri.blomqvist@uadm.uu.se

Uppsala universitet har även startat ett projekt med att utveckla tentamenslokal för personer med funktionsvariationer vilket hoppas vara klart till årsskiftet. Till projektet behövs en referensgrupp som tittar på lokalen och ger kommenterare om hur det ska utformas. Är du intresserad av att vara med i gruppen eller bara vill veta mer om projektet hör av dig till lisa.lundqvist@dyslektikerna.se.

 

I september ordnar Dyslektikerna tillsammans med Dyslexiförbundet Uppsala Distrikt och FDB (Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn) en föreläsning med Logopeden Sofia Grunér som kommer prata om användbara appar för dyslektiker. Föreläsningen kommer vara på Uppsala stadsbibliotek, Svartbäcksgatan 17. Tisdag den 6 september kl. 18.00-19.00. Fri entré.

 

Hoppas vi ses!