Om Dyslektikerna

Som dyslektiker är det lätt att känna sig ensam och avskärmad. Att börja studera på universitet kan kännas närmast omöjligt och lite skrämmande. Att sedan få den hjälp man behöver kan vara otroligt krävande med blanketter som måste fyllas i och lärare som måste kontaktas. Men du behöver inte vara ensam, för vi stöttar varandra!

Dyslektikerna är en förening som arbetar för att underlätta för studenter med dyslexi eller andra läs- och skrivsvårigheter. Vi fungerar som en informell och lättillgänglig mellanhand till universitetets olika stödfunktioner och verksamheter.

Du är varmt välkommen till något av våra möten! Där kan vi till exempel prata om hjälpmedel, studieteknik eller rättigheter. Kanske något speciellt som just du funderar på? Tillsammans besvarar vi frågor och stöttar varandra. Föreningen har få riktlinjer och är öppen för nya idéer och projekt. Du gör dig populär om du vill engagera dig i Dyslektikerna på valfritt sätt! Styrelsen tar också gärna emot åsikter om vilka satsningar som bör göras.

Dyslektikerna har sedan starten 2011 hunnit arrangera en mässa om dyslexi, föreläsningar, middagar, mängder av möten och genom affischer, flyers och goda samarbeten nått ut till många studenter. Vi är en lokalförening till Svenska Dyslexiförbundet FMLS och har nära samarbeten med Uppsala studentkår, Språkverkstaden och Folkuniversitetet.

Dyslektikerna i media

April 2013: Ska dyslektiker behöva gå in i väggen?

Januari 2013: "Glasburarna” i tentasalarna får kritik

Mars 2012: Krångligt att få hjälp för studenter med dyslexi

Februari 2012: Vill ha litteraturlistor i tid

Oktober 2011: Speciell vecka för dyslektiker

Oktober 2011: Intervju med Jenny Ohlsson

Stadgar

Dyslektikerna är en underförening till Dyslexiförbundet FMLS. Läs våra lokalavdelningsstadgar.